Leuk om te weten

PERSBERICHT

Gitaarschool in Ulvenhout viert 10-jarig bestaan

 ULVENHOUT, 29 maart 2015 - De Gitaarschool in Ulvenhout vierde zondagmiddag met een drukbezocht concert zijn 10-jarig bestaan. Een orkest van vijftig leerlingen speelde funk en klassiek, afgewisseld door drie solo-optredens van gitaristen. Ruim tweehonderd bezoekers beloonden de uitvoerenden na afloop met een daverend applaus.

 Marcel van Steenhoven richtte de Gitaarschool in 2005 op: “Na 25 jaar werken als uitvoerend artiest wilde ik mijn kennis en ervaring delen, zowel met jongeren als volwassen. Ik ben zelf klassiek geschoold aan het conservatorium, en heb mijn hele leven gewerkt in het entertainment. Je kunt bij de Gitaarschool terecht voor veel muzikale stijlen, en met akoestische gitaar even goed als elektrisch of met basgitaar.”

 De leerlingen speelden zondagmiddag in de Pekhoeve in Ulvenhout eerst een improvisatie op Uptown Funk van Mark Ronson. Daarna volgden drie solo-optredens met onder meer een blues en een gevorderde gitaar-bewerking van het thema van de film Titanic.

 Afsluitend hoogtepunt was de uitvoering van Partial Eclipse van de Australische componist Richard Charlton. De vijftig muzikanten voerden de spanning voelbaar op onder leiding van Flip Noorman, muziekdocent en vorig jaar winnaar van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

 “Dat doe je niet vaak als gitarist, samenspelen onder leiding van een dirigent,” aldus gitaarleraar Marcel van Steenhoven. “Daarom leek het me zo leuk om een keer met bijna al mijn leerlingen samen een orkeststuk te spelen. Zelfs de vele elektrische gitaristen de les bij mij hebben, vonden het geweldig om voor een keer akoestisch te spelen in zo’n grote groep. Het was zo leuk om leerlingen van zeven jaar tot ver in de zestig met volle aandacht een paar uur lang samen te zien musiceren.”

undefined

undefined

undefined